Shranjevanje zelenjave
Dom in vrt

Shranjevanje zelenjave

Zelenjava je ključna komponenta zdravega jedilnika, zato jo je priporočljivo imeti na dosegu roke v vsakem trenutku. Problem je le v tem, da večje količine zelenjave težko uspešno shranimo za dlje časa. Za kratek čas je cenovno ugodna in precej učinkovita rešitev že alu folija, cena je gotovo en izmed adutov te rešitve, a za kaj več kot dan ali dva bo treba izbrati drugo možnost. 

Seveda je izbira embalaže odvisna od tega, s kakšnimi živili imamo opravka. Nekoliko bolj odporni so večji pridelki, ki so že po naravi dobro pripravljeni na dolgotrajno shranjevanje, na primer krompir, imamo pa pri zelenjavi pogosto v mislih bolj občutljiva živila in tudi že pripravljene solate. V tem primeru je posebej posrečena plastična embalaža za solato, ki se dokaj dobro izkaže pri ohranjanju svežine, predvsem pa je zelo priročna za uporabo. Plastična embalaža za solato nam omogoča, da obrok brez težav pospravimo v hladilnik ali pa ga vzamemo s seboj v službo, šolo ali kam drugam. 

Za kratkotrajno shranjevanje imamo sicer na voljo več možnosti, ena je tudi že omenjena alu folija. Cena je za takšne rešitve v vsakem primeru dokaj ugodna, tako da imamo svobodno izbiro. Tudi plastična embalaža za solato je cenovno dostopna, je pa alu folija običajno bolj razpoložljiva v trgovinah, zato jo imamo vedno pri roki. Takšne in drugačne folije se dobro obnesejo pri shranjevanju živil, tudi zelenjave. Predvsem pri shranjevanju zelenjave, ki jo sproti uporabljamo pri kulinaričnem ustvarjanju, se najbolje obnese prav alu folija. Cena ni glavni adut tega izdelka, veliko bolj pomembno je to, da folijo lahko enostavno in uspešno uporabimo pri pospravljanju živil v hladilnik. 

Za dolgotrajno shranjevanje zelenjave imamo na voljo več rešitev, pogosto zadostuje že temna in hladna klet, lahko pa se lotimo vlaganja, vakumiranja ali kakšnih drugih posrečenih rešitev. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *