Vsestranska motorna žaga za zahtevnejša opravila
Dom in vrt

Vsestranska motorna žaga za zahtevnejša opravila

Vsestranska motorna žaga je obvezna oprema za praktično vsakogar, ki se vsaj občasno loteva kakšnega dela z lesom. A ta izraz ni točno določen in lahko pomeni veliko različnih stvari. Nenazadnje je vsaka motorna žaga do neke mere vsestranska, zato običajno navedemo tudi to, kakšnemu profilu uporabnikov je namenjena. Če mislimo na zahtevnejše uporabnike, moramo izbrati takšno žago, ki bo kos tudi zahtevnejšim opravilom.

To je lahko Husqvarna 555, ki se odlično izkaže v vseh mogočih okoljih. Gre za priljubljeno izbiro profesionalnih uporabnikov, ki se soočajo z debelejšimi vejami in tudi s kakšnimi debli. Husqvarna 555 pa je primerna tudi za domače uporabnike, ki se ne želijo ukvarjati s pomanjkljivosti slabših žag, temveč bi radi svoje delo opravili hitro in brez kompromisov. S tem ponuja žaga odlično izkušnjo, saj bo svoje delo zelo dobro opravila, predvsem pa bo opravilo hitro in varno končano – ne bo več muka, temveč zanimiv izziv. Včasih je prav to to, kar potrebujemo za motivacijo. Seveda pa ima Husqvarna 555 tudi mnoge druge odlike, s katerimi se postavlja pred konkurenco.

To pa ne pomeni, da nimamo na voljo tudi drugih opcij. Medtem ko se Husqvarna 555 uvršča v relativno dostopen cenovni razred, lahko za nekoliko več zmogljivosti in funkcionalnosti pobrskamo med dražjimi modeli. Tam najdemo recimo Stihl MS 441, ki cilja predvsem na zahtevnejše domače uporabnike in na profesionalce, ki se redno lotevajo podiranja debelejših dreves. Stihl MS 441 mora torej ponuditi zadostno zmogljivost in odličen meč, ki bo kos tudi debelejšim deblom. Takšna motorna žaga je še vedno vsestranska in se uporablja za klestenje drevja ter rezanje debelih vej. Pri tem ima Stihl MS 441 prednost predvsem z ugodnim razmerjem med močjo in težo, saj lahko to zmogljivo napravo brez večjih težav prenašamo s sabo na terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *