Oljarna.
Splošno

Oljarna

Oljarna je po navadi domača in dolgoletna družinska tradicija, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Seveda obstajajo tudi industrijske oljarne, ki pa morda niso tako kvalitetne, kot pa tiste, ki se ukvarjajo z domačo pridelavo, saj lokalni pridelovalci res vložijo ves svoj čas in trud v izdelavo različnih vrst olj, da je to kar se da najboljšega okusa in kar najbolj kvalitetno, saj želijo njihovim uporabnikom pričarati najboljše okuse pri različnih vrstah jedeh.

Oljarna proizvaja različne vrste olja, kot so konopljino olje, bučno olje, sončnično olje, rastlinsko olje, olje narejeno iz grozdja in še mnogo drugih vrst. Olja so lahko hladno stiskana, prefiltrirana, dodane pa imajo lahko razne okuse.

V oljarni so zaposleni delavci, ki se jim reče oljarji. Oljar prevzema odgovornost za samostojno delo pri tem pa si pomaga z različnimi vrstami pripomočkov, ki poskrbijo da je proizvodnja in pridelava enostavnejša in bolj kakovostna. Oljar prevzema in skladišči različne vrste semen, delo pa opravlja po v naprej določenih postopkih.

Solatno olje

Solatno olje ima doma skoraj vsak posameznik, ki obožuje velike sklede solate, prav tako pa tudi različne vrst solat. Solatno olje ima lahko različne okuse, seveda mora vsak posameznik ugotoviti, katero solatno olje mu najbolj ustreza in mu nudi najboljši okus pri jedeh.

Solatno olje lahko uporabljate vsak dan, pri kateri koli vrsti solate. Solatno olje lahko kupite v izbranih prodajalnah ali pa ga kupite oziroma naročite pri lokalnem proizvajalcu, saj so tam olja veliko bolj kvalitetna, kot pa tista industrijska, saj domači lokalni proizvajalci poskrbijo, da so njihovi izdelki kvalitetni in polnega okusa.

Solatno olje bo različnim vrstam solat dodal odličen in pol okus, katerega vsak jedec pričakuje ob uživanju svoje jedi. 

Solatno olje je lahko sončnično, mešano med sončničnim oljem in bučnim, lahko je hladno stiskano, nepredelano, rafinirano. Solatno olje po večini primerov nima zelo visoke cene, tako da je dostopen za vsak dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *