Invisalign 1
Splošno

Kaj je Invisalign?

Invisalign je pravzaprav vrsta zobnega aparata. Posebna vrsta zobnega aparata, katerega glavna značilnost je to, da je neviden. Torej ga lahko brez zadržkov nosite, prav zaradi tega, ker ga zunanji svet sploh ne bo opazil. 

Invisalign je nevidni zobni aparata, ki je spremenil način gledanja na zobne aparate. Saj so poprej vsi zahtevali temeljito čiščenje, poleg tega pa so bili izjemno neudobni za nošenje. Invisalign pa je lahek za vzdrževanje, poleg tega lahko jeste praktično normalno, kot pa ste poprej, ko niste nosili zobnega aparata, poleg tega pa je še neviden. 

Zobni aparat Invisalign je pravzaprav spremenil celotno nošenje zobnih aparatov. Seveda kljub svoji modernosti še vedno opravlja vse svoje naloge in je enako učinkovit kot ostali zobni aparati, na primer zvezdice. 

Edina slabost takšnega zobozdravstva, je zagotovo njena cena. Nevidni aparat Invisalign je med dražjimi zobnimi aparati in celotno zdravljenje s tem aparatom, je lahko izjemno drago. Prav zaradi tega se zanj odloči veliko manj ljudi, kot pa bi se v primeru, da bi bil cenejši. 

Kaj je paradontoza?

Paradontoza je bolezen zob in dlesni. Večinoma je v prvi fazi ne boleča, prav zaradi tega večina ljudi sploh ne opazi, da jo ima. Oziroma ne opazi, da je z njihovimi zobni kaj narobe. V kolikor pa je ugotovljena prepozno, pa se bolezen že prenese na korenino zoba in takrat je zob praktično nemogoče rešiti. 

Torej namen je ta, da se bolezen kot je paradontoza kar najprej možno odkrije. Tako, da preprečite nadaljnje širjenje in bolečine. Prav zaradi tega je pomembno, da redno hodite  k zobozdravniku na preglede, da si redno ščetkat obe in najpomembnejše takoj, ko opazite nepravilnosti seveda odreagirate. V nasprotnem primeru je po navadi prepozno, da bi rešili zob in potrebno je zapraviti kar nekaj denarja za novega. 

Torej pomembno je, da sami skrbimo za higieno svojih zob, da kar najprej preprečimo bolezni zob in dlesni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *