vinil
Splošno

Kako poživiti svoj življenjski prostor

Normalno je, da si ljudje za prostor, v katerem preživimo največ prostega časa, kar je običajno naš dom, želimo karseda lepo in drago opremo. Okolje, v katerem živimo, v veliki meri pomaga izoblikovati našo identiteto. Zato je tudi tako pomembno, da svoje stanovanje ali hišo redno pospravljamo, saj nam to daje občutek, da smo urejeni ljudje. Zunanja urejenost se tako sčasoma začne odslikovati tudi v notranji urejenosti. 

Enako tudi prenova doma lahko postane podlaga za prenovo naše notranjosti. Kdor si želi večjih sprememb v svojih navadah ali v svojem značaju, si lahko pomaga s tem, da se najprej loti prenove svojega stanovanja, v prenovljeno stanovanje pa potem umesti tudi svoje prenovljene navade. 

Čeprav bo marsikdo ob misli na prenovo stanovanja le žalostno zavzdihnil, saj ga od tega odvrne že kratek pogled na stanje na bančnem računu, pa bo tega utegnilo presenetiti dejstvo, s kako malo sredstvi lahko dosežemo popolnoma drugačen videz našega doma.

Vzemimo na primer talne obloge, ki zavzemajo kar dobršen del vidnega polja v trenutku, ko se razgledamo po prostoru. Če bi na primer zamenjali samo talne obloge, bi že samo s tem dodobra spremenili podobo prostora. 

Kaj, če bi za poživitev vgradili kar drsna notranja vrata?

Vendar so talne obloge zelo draga stvar, poreče naš bralec. To v večini primerov velja, vendar imamo možnost izbrati tudi poceni vinil. Glede na svojo nizko ceno lahko vinil plošče izgledajo naravnost prekrasno. Poleg tega pa dandanes proizvajalci zagotavljajo, da je vinil veliko bolj obstojen in terja manj dragega vzdrževanja kot na primer parket.

Naslednji predmet, ki lahko znatno spremeni podobo prostora, pa se ga le redno spomnimo menjati, so vrata. Da bi poživili svoj dom, se lahko odločimo za kaj bolj nenavadnega, kot na primer drsna notranja vrata. Ne boste verjeli, če ne boste poskusili, ampak tako preprosta stvar, kot so drsna notranja vrata, lahko vašemu domu dodajo ravno ta priokus svežine, ki ste si ga vedno želeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *