Vzajemna dopolnilno zavarovanje
Splošno

Kje skleniti dopolnilno in dodatno zavarovanje?

Sklenitev zavarovanja je pomembna naloga, ki jo imamo tudi v primeru, da smo osnovno zavarovani. Obvezno zavarovanje mora biti v vsakem primeru urejeno, medtem ko so prostovoljne opcije prepuščene na izbiro posamezniku. Če se odločimo za dopolnilno ali dodatno zavarovanje, pa se moramo odločiti še za to, pri kateri zavarovalnici izbrati pravi paket. Najbolje bo, da se pozanimamo o opcijah kar pri tisti zavarovalnici, pri kateri že koristimo druge storitve.

Za dopolnilno zavarovanje je priljubljena izbira Vzajemna. Dopolnilno zavarovanje je skoraj nujno, saj dopolnjuje ugodnosti osnovnega zavarovanja in odpravlja zahtevana doplačila za nekatere storitve in izdelke. Vzajemna dopolnilno zavarovanje pokriva vse storitve in izdelke, ki jih osnovno zavarovanje ne krije, torej se povsem izognemo doplačilom, ki nastanejo tudi pri nekaterih rednih zdravljenjih in osnovnih posegih. Tako smo lahko deležni bistveno boljše izkušnje, predvsem pa nas Vzajemna dopolnilno zavarovanje reši visokih stroškov, ki jih lahko prinesejo različni zdravniški posegi, ki jih ne moremo vedno predvideti.

Če želimo več, moramo izbrati dodatno zavarovanje. Priporočljiva opcija je Triglav dodatno zavarovanje, saj v ponudbi te zavarovalnice najdemo res pestro zbirko ugodnih paketov. Pri dodatnem zavarovanju niso predpisana določena področja kritja, tako da je izbira veliko bolj svobodna, paketi zavarovalnic pa v veliki meri prilagodljivi. Triglav dodatno zavarovanje je posebej dobra izbira prav zato, ker ponuja idealno rešitev za praktično vsakogar. Najdemo celo vrsto ugodnih storitev, recimo zavarovanje za zobe, zavarovanja za razne specialistične preglede in posege, poleg tega pa Triglav dodatno zavarovanje nudi tudi zdravstveno asistenco in izboljša izkušnjo pri raznih opravkih v zdravstvenih domovih in bolnišnicah.

V vsakem primeru je pametno izbrati dodatno zavarovanje, ki nam omogoča brezskrbno uživanje v raznih prostočasnih aktivnostih. Kje to zavarovanje izbrati pa je vprašanje, ki ponuja odgovor le tistim, ki dobro poznajo svoje želje in potrebe ter ponudbo večjih zavarovalnic. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *