Offset tisk
Splošno

Učinkovito tiskanje plakatov

Če želimo natisniti večje število plakatov, ne bo šlo brez profesionalnih tiskarskih storitev. Od teh pa lahko pričakujemo precej raznolike izkušnje, saj se njihova ponudba pogosto močno razlikuje. Če imamo v mislih konkreten projekt, potem je verjetno možno oblikovati pravo rešitev, ni pa nujno, da bodo to lahko opravili kar vsi ponudniki, tudi če morda ponujajo prave tehnike tiska in ustrezne naprave.

Za tiskanje plakatov se običajno uporablja offset tisk, ki je zelo učinkovit za večje naklade. Prepriča predvsem z idealnim razmerjem med kakovostjo in ceno, tako da je zelo priljubljen med tistimi, ki želijo za ugodno ceno natisniti večje količine promocijskega gradiva. Seveda pa offset tisk postavlja tudi nekatere omejitve, ki jih ne moremo spregledati. Dopušča le tiskanje večjih naklad v primeru, da gre za enake motive, torej ne moremo spreminjati kakšnih detajlov – to sicer lahko zaobidemo s spretnim oblikovanjem motiva, včasih pa po spremembah preprosto ni potrebe in so lahko vsi plakati isti. Prav tako ima offset tisk določene pomanjkljivosti pri manjših nakladah, lahko se izkaže za predrago tehniko, če imamo opravka le z manjšim številom natisov. V takšnem primeru pridejo v poštev druge tehnike, predvsem digitalni tisk. Vseeno pa offset tisk za tiskanje plakatov v večini primerov ponuja idealno rešitev, ki se jo splača izkoristiti.

Izbira tiskarne

Za popolno zadovoljstvo samo izbira prave tehnike tiskanja ni dovolj, posvetiti se bo treba tudi izbiri tiskarne, ki lahko zagotovi brezhibno izvedbo projekta. Tiskanje plakatov je možno pri praktično vseh tiskarjih, ki ponujajo izdelavo promocijskih materialov, kar pa še ne pomeni, da bomo pri vseh tudi zadovoljni. Splača se izbrati ponudnika, ki se lahko pohvali z dobrimi referencami in zadostnimi izkušnjami pri izvedbi sorodnih projektov. To je še posebej pomembno če želimo naročiti tiskanje plakatov v večjih nakladah ali pa imamo kakšne druge posebne zahteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *