Sodobne zobozdravstvene storitve
Splošno

Sodobne zobozdravstvene storitve

Nekatera področja sprejemajo napredke sodobne tehnologije v zelo veliki meri – to je očitno pri zobozdravstvu, ki danes ponuja razne odlične rešitve, ki jih še pred nekaj leti nismo našli niti v najbolj priznanih klinikah na svetu. Danes so na voljo predvsem razne napredne protetične in estetske storitve, predvsem pa v teh panogah izstopajo izdelki, ki so skozi leta doživeli nagel razvoj.

Zobna protetika temelji na implantatih, ki omogočajo zanesljivo in trajno namestitev raznih protetičnih rešitev. To so zobni vsadki, ki se namestijo neposredno v kost, kjer bodo zelo zanesljivo opravljali svoje delo. Na ta način lahko že brez večjih posegov pridobimo izvrsten temelj za rekonstrukcijo poškodovanega zobovja ali manjkajočih zob – zobni vsadki pogosto niti ne zahtevajo operacije ali rezanja. Pravzaprav je možno dokaj enostavno obnoviti kar celotno zobovje, kar omogočajo proteze na štirih ali šestih implantatih. Sodobni zobni vsadki so izjemno kakovostno narejeni, izdelani so iz kovinskih zlitin, ki ne povzročajo alergijskih reakcij in skozi leta ne reagirajo na spremembe v svoji okolici. To je zagotovilo, da bodo v kombinaciji s strokovnimi storitvami izkušenih zobozdravnikom več deset let brez težav služili svojemu namenu.

Velik napredek je doživelo tudi estetsko zobozdravstvo, pri katerem prav tako izstopajo nekateri izdelki. Predvsem gre omeniti zobne luske, ki lahko nadomestijo poškodovano ploskev zoba, pa tudi zobne prevleke, ki imajo podobno nalogo, le da se uporabljajo za rekonstrukcijo večjega dela zoba. Prevleke so s svojo funkcijo sicer uporabne že pri zobni protetiki, saj lahko pomagajo pri popravilu poškodovanih zob. Vsekakor pa so tako zobne prevleke kot luske dobrodošle pri estetskih posegih, če bi radi hitro in brez zahtevnih posegov prišli do lepih zob. Sodobne zobne prevleke in luske ponujajo izvrsten učinek in lahko v trenutku povsem spremenijo izgled zobovja, ne da bi prinašale kakšne omembe vredne pomanjkljivosti tudi na dolgi rok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *