računalniki mega
Električna oprema

Ponoven vzpon namiznih računalnikov

Z razvojem tehnologije in vedno hitrejšem ritmu vsakdanjega življenja je tudi računalniška industrija obrnila vse svoje moči v razvoj prenosnih računalnikov, ki so z novimi generacijami postajali vedno lažji in vedno zmogljivejši, vendar v nekaterih linijah tudi vedno dražji. Nekatera podjetja še niso pozabila na dobro staro moč namiznega računalnika, kot so recimo računalniki mega.

Star koncept v novi luči

Novejši modeli, ki jih predstavljajo računalniki mega imajo odlične specifikacije, boljše od marsikaterih prenosnih računalnikov, še posebej pa tistih, ki se lahko ponašajo z istimi lastnostmi. Med značilnostmi, ki jih nosijo računalniki mega so Intel procesorji i/, ki v svojem normalnem delovanju nudijo hitrost procesorja 3.6GHz, ali 4.9GHz v tako imenovanem turbo načinu. Bolje opremljeni modeli imajo pomnilnik v velikosti 16GB, kar je primerno za tako močen procesor, računalniki mega pa se ponašajo tudi s precej velikim SSD diskom, ki omogoča hitrejše dostopanje do podatkov kot standardni HDD diski. Skoraj standardna oprema, ki jo imajo računalniki mega je tudi nVidia grafična kartica, ki omogoča prijetno izkušnjo za vsakega ljubitelja iger, so pa tovrstne zmogljive kartice primerne tudi za grafične oblikovalce in vse, ki se ukvarjajo z vizualnimi umetnostmi.

Če smo že pri ljubiteljih vizualnih umetnostih in predvsem v prvem planu računalniških iger je vredno omeniti asus rog računalnike. Redko kateri računalnik je oblikovan s tako specifičnim ciljem v mislih kot je asus rog. Kdo sploh so predstavniki linije asus rog? To je serija visoko zmogljivih prenosnikov, ki se specializirajo v izjemnih grafičnih zmogljivostih s hitrimi procesorji in dovolj velikim pomnilnikom, da so zmožni “preživeti” še tako napeto igro in uporabniku zagotoviti čim bolj nemoteno izkušnjo. In kaj je najboljši del računalnikov tipa asus rog? Zasnovani so kot prenosniki in so tako primerni za vse tiste, ki želijo zmogljivost namiznega računalnika, vendar ne želijo imeti dveh računalnikov in se zato raje odločijo za izjemno zmogljiv prenosnik, kot je asus rog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *