Paletni voziček
Splošno

Paletni voziček poskrbi za učinkovito delo v skladiščih

Verjetno si težko predstavljate, da bi morali težka bremena dvigovati in prelagati iz enega mesta na drugega, in podobno velja tudi za skladišča, ki se s tovrstnimi opravili vsakodnevno spopadajo. Zato ni nič presenetljivega, da se v tem primeru poslužujemo različnih delovnih pripomočkov in strojev, s katerimi delo poteka hitreje in učinkoviteje. eden od takšnih je tudi paletni voziček, ki ga prepoznate po svojih značilnih vilicah, zato ga imenujemo tudi paletni viličar ali paletnik.

Paletni voziček je zelo priročen pripomoček, ki je zelo enostaven za upravljanje. Sicer lahko izbiramo med paletnimi vozički na električni pogon in ročnimi paletnimi vozički. Ne glede na to, za katerega se odločimo, je pomembno, da izberemo kvalitetnega in takšnega, ki bo popolnoma zadovoljil našim željam in potreba. K dolgi življenjski dobi paletnega vozička bistveno pripomore redno vzdrževanje, vendar vam tudi v tem primeru ne bo povzročal večjih skrbi, saj je zelo enostavno.

Najem viličarja odpravi številne nepotrebne skrbi

Nakup viličarja zahteva veliko finančnih sredstev, če pa k temu prištejemo še stroške rednega vzdrževanja in servisiranja, je o tem potrebno temeljito razmisliti. Če bomo viličarja uporabljali le občasno, potem se nam nakup zagotovo ne splača, ampak je veliko boljša rešitev najem viličarja. V tem primeru zadostuje kratkoročni najem, ko viličarja potrebujemo le za krajše časovno obdobje le za določeno opravilo.

Mnoga podjetja pa se odločajo tudi za dolgoročni najem viličarja. Največja prednost tovrstnega najema je v tem, da podjetjem ni potrebno poskrbeti za redno servisiranje in vzdrževanje, saj je običajno to zajeto v ceno najema. Potrebno pa je vedeti, da je za upravljanje z viličarjem obvezen izpita za viličarja, zato morajo imeti podjetja za to usposobljene delavce oziroma viličariste. Danes pa se tudi takšna težava hitro odpravi, saj pri izbranem ponudniku razpolagajo tudi s kvalitetno usposobljenimi viličaristi, ki svoje delo v primeru kratkoročnega najema opravijo kakovostno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *