Protivetrne mreže
Splošno

Protivetrne mreže za lepšo zelenjavo

Protivetrne mreže so najboljša zaščita, ki jo lahko nudimo svoji sveže pridelani zelenjavi. Kdor se vsaj malo posveča gojenju zelenjave, dobro ve, kako je pomembno, da posajena zelenjava dobro in kakovostno uspeva. Žal so v Sloveniji vremenske razmere vse bolj nepredvidljive in zato se velikokrat zgodi, da so manjši ali tudi večji kmetje ob celoten pridelek. 

Protivetrne mreže so nujno potrebne, če imamo vrt ali polje na odprtem, višje ležečem področju, kjer rada piha tudi burja. Da se izognemo popolnemu uničenju mlade in krhke zelenjave, je priporočljivo, da vrt zaščitimo s protivetrnimi mrežami, ki jih lahko kupimo pri različnih ponudnikih. Tisti, ki smo malce bolj vešči na spletu, pa si jih lahko poiščemo tudi tu, saj je ponudba izredno velika. 

Protivetrne mreže ne stanejo veliko in zato je njihov nakup še toliko bolj priporočljiv. Kek kupci vedo, da zanje ne bodo plačali veliko, jih brez pomislekov naročijo in namestijo. To jim omogoči tudi brezskrben dopust v poletnem času, saj je zelenjava najbolj občutljiva ravno takrat. Če jo bomo primerno zaščitili, pa si bomo brez težav privoščili nekaj dni morja in sonca. 

Hlevski ventilatorji omogočajo kravam izjemen komfort

Hlevski ventilatorji so potrebni predvsem zato, da se kravam omogoči čim bolj komfortno bivanje. Vsaka žival ima pravico, da seji omogoči čim bolj kvalitetne bivanjske pogoje. Poleg čistega zraka določeni kmetje poskrbijo tudi za naprave za praskanje in čohanje. Ker je poleti v hlevu prisotnih veliko muh, je pametno, da kravam namestimo krtače ob katere se bomo po potrebi podrgnile. 

Hlevski ventilatorji so tako le eden izmed elementov, ki kravam omogoča primerno bivanje. Če si resnično želimo najboljše za svoje krave, ki m lahko omogočimo večje udobje tudi s posebnimi dodatki, kot so takšne krtače. 

Hlevski ventilatorji niso drag dodatek in zato jih srečamo povsod. Dodatki kot so krtače pa se nahajajo le v najboljših hlevih. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *