Steklena notranja vrata
Splošno

Steklena notranja vrata imajo številne prednosti

Cena steklenih notranjih vrat ne bi smel biti glavni dejavnik, ko se odločate za najbolj primerno rešitev za vaš prostor. Namesto tega je bolje posvetiti pozornost njihovi kvaliteti, saj se boste s tem izognili vsem kasnejšim morebitnim okvaram in nepotrebnim stroškom. Kakovostna steklena notranja vrata so izdelana iz kaljenega stekla različnih debelin. Pri tem je pomembno, da izberete takšno debelino, ki bo še preprečevala morebitne mehanske poškodbe.

 

Priporočljivo je, da imajo steklena notranja vrata tako imenovano mehko zapiranje, kar pomeni, da se izognemo morebitnemu loputanju z njimi, in se namesto tega komaj slišno zaprejo. V zadnjem času so izjemno popularna steklena notranja vrata z avtomatskim odpiranjem, ki imajo številne prednosti. Z njim se ne izognemo le nadležnim prstnim odtisom, ampak nudijo tudi večjo funkcionalnost, še posebej tam, kjer je to najbolj potrebno, kot so domovi za starejše, bolnišnice ali pa v domovih invalidnim oseb.

 

Steklena notranja vrata pripeljejo svetlobo v prostor

 

Steklo se vse pogosteje uporablja za izdelavo stavbnega pohištva kot so na primer tudi vrata. Steklena notranja vrata so se izkazala namreč za funkcionalna v več pogledih. Še posebej so dobrodošla v majhnih in ozkih prostorih ali hodnikih, kjer je običajno tudi pomanjkanje svetlobe. Z njimi tako optimalno izkoristimo prostor, hkrati pa vanj spustimo prepotrebno svetlobo ter prostor s tem tudi optično povečamo.

 

Steklena notranja vrata so izjemno popularna v trgovskih centrih ali pa v poslovnih zgradbah, kjer pisarne danes s pomočjo steklenih sten in vrat delujejo kot ena celota. V tovrstnih objektih je pretočnost ljudi večja, zato se mnogi odločajo za mehanizem z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem, pri čemer so modeli steklenih notranjih vrat zelo različni. Lahko izberete eno krilna ali dvokrilna vrata, drsna vrata, polkrožna vrata ali pa kotna vrata. Možnosti je neskončno, vse kar je potrebno storiti je, da poiščete zaupanja vrednega ponudnika.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *