Oljen parket za naravni videz talne površine 
Splošno

Oljen parket za naravni videz talne površine 

Veliko navdušencev parketa se med vsemi vrstami najraje odloči za oljen parket, saj je že na videz res nekaj posebnega. Tovrstni parket namreč uporabnikom ponuja povsem naraven in mat videz talne obloge. 

Oljen parket je dobrodošla izbira tudi zato, ker je njegovo popravilo lahko izjemno preprosto in hitro. Manjše praske na njem lahko samo pobrusimo in naoljimo. 

Za oljen les je značilno, da delujejo izjemno naravno, ker se struktura lesa pri tem močno poudari. Če se boste odločili za oljen parket, je izjemno pomembno, da ga stalno negujete. Na dve leti ga boste morali s posebnim negovalnim oljem naoljiti. 

Negovalno olje za parket boste morali kupovati na preverjenih mestih. Najbolje bo, da ga kupite kar na istem mestu, kjer ste kupili parket. Že na daleč pa se izogibajte olju za parket, ki je smešno nizke cene in povsem neznanega proizvajalca. A takšnega olja vam zagotovo ne bodo ponudili v kateri od specializiranih prodajaln. 

Parketi v več različicah 

Čeprav ob omembi parket najverjetneje najprej pomislite na videz klasičnega masivnega parketa, ki je tudi ena od najbolj priljubljenih vrst pri nas in tudi drugje po svetu, pa je znano, da nam trg ponuja številne različice parketov. 

Parketi se med seboj razlikujejo tudi po drevesni vrsti, iz katere so narejeni. Nekatere vrste lesa so za parket še zlasti dobrodošle, na primer hrast. Vse se namreč ne obnesejo enako dobro. 

Zlasti pa je pomembno, da so parketi, med katerimi izbiramo, nastali pod okriljem dobrega proizvajalca. Takšna vrsta parketov vas bo vsekakor stala več denarja, a si boste s tem lahko omogočili, da vam bo dobro služil celo življenje. 

Veliko dobre pa tudi akcijske ponudbe v povezavi s parketi vas čaka tudi na spletu. V spletnih prodajalnah so vam na voljo ne samo velika izbira vseh vrst parketov, temveč tudi najrazličnejša sredstva za negovanje tal. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *