Toplotna črpalka
Dom in vrt

Toplotna črpalka ogreva s pomočjo moči zemlje

Toplotna črpalka, ki je najboljša in najbolj optimalna za ogrevanje, je zagotovo tista, ki greje s pomočjo moči zemlje. Zemlja je v notranjosti topla in mi lahko izkoristimo njeno toploto za ogrevanje svojega doma. Pomembno je le, da imamo na parceli, kjer bomo gradili svoj bodoči dom, dovolj prostora za vrtino, v katero bodo vstavili sondo. Ta se bo z močjo zemlje ogrela in toploto prenesla na vodo.

Toplotna črpalka bo tako lahko ogrevala celoten sistem za talno ogrevanje hiše. To je izredno varčen način ogrevanja, ki nas ne bo veliko stal. Vsekakor pa bo začetna investicija precej velika, saj je to najdražji način ogrevanja s pomočjo topotne črpalke. Dražji je že zaradi tega, ker si sami ne moremo izdelati primerne vrtine, saj potrebujemo strokovnjake na področju tal.

Toplotna črpalka, ki deluje s pomočjo zemlje, je priljubljena tudi zato, ker ima zemlja vedno konstantno temperaturo, ki bo ne glede na vremenske razmere ogrevala vodo. Zato je vredno potrošiti več denarja in si privoščiti to vrsto toplotne črpalke.

Visokotemperaturna toplotna črpalka je odličen nadomestek za kurilno peč

Visokotemperaturna toplotna črpalka je primerna za vsakogar, ki si želi svojo staro peč nadomestiti z novimi možnostmi za ogrevanje, ki jih ponuja trg. Z razvojem novih tehnologij smo prišli do točke, ko sploh ne potrebujemo več klasičnega načina ogrevanja, temveč si lahko za ogrevanje izberemo enega izmed novih naprednih načinov.

Visokotemperaturna toplotna črpalka je eden izmed teh načinov, saj nam omogoča, da jo priključimo tudi na obstoječe radiatorje. To je prednost, saj nam tako ni potrebno zamenjati celotnega ogrevalnega sistema, temveč zamenjamo le izvor toplote, ki se nato pretaka po celotnem domu.

Visokotemperaturna toplotna črpalka nam omogoča tudi ogrevanje vode, kar je odlično za varčen in hiter način ogrevanja sanitarne vode za umivanje. Vodo lahko namreč segreje tudi do 80 stopinj Celzija brez priključitve dodatnih grelcev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *