Toplotna črpalka zemlja voda
Električna oprema

Toplotna črpalka zemlja voda imajo dolgo življenjsko dobo

Toplotna črpalka zemlja voda mora biti nameščena dobro in kakovostno, da bo pravilno delovala. Najpogostejši način namestitve je ta, da geosondo postavimo globoko v zemljo. Od tam pa bo toplotna črpalka črpala toploto, ki jo bo nato razporejala v ogrevanje vode ter nato v prostor.

Toplotna črpalka zemlja voda je naprava, ki je ne bomo uspeli namestiti sami, temveč bomo za izvedbo potrebovali pomoč strokovnjakov, saj bo potrebno na parceli, kjer stoji naš dom zvrtati globoko luknjo, v katero de položi sonda. V primeru da nimamo dovolj površine ob hiši, se lahko zemeljski kolektorji lahko namestijo tudi v horizontalni obliki pod površino hiše. Tudi to je odličen način črpanja toplote.

Toplotna črpalka zemlja voda se namesti po popolni pripravi zemljišča. Seveda morajo mojstri opraviti tudi geološko raziskavo tal, da imajo nato vse potrebne podatke o površini v katero bodo vrtali. Nato določijo teren, na kateremu bo vrtina. Moč toplotne črpalke nato določijo glede na to kakšne toplotne izgube ima stavba sama in koliko porabi za ogrevanje.

Toplotne črpalke zrak voda so najcenejše na trgu

Toplotne črpalke zrak voda so najcenejše in tudi najbolj enostavne za vgradnjo, saj za namestitev ne potrebujemo prevelikih priprav. Dela potekajo tako, da se namesti zunanja enota, ki črpa topel zrak in z njegovo pomočjo ogreva vodo. Voda pa je po ceveh speljana po celotni hiši, ki ima talno gretje.

Toplotne črpalke zrak voda je narejena iz kvalitetnih materialov ter iz popolnoma nerjavečega jekla. To je pomembno, saj tako ostane toplotna črpalka več let nedotaknjena. Vgrajen morajo imeti kompresor, ki napravi omogoča spremenljivo moč ogrevanja.

Toplotne črpalke zrak voda ima nameščen tudi elektronski ekspanzijski ventil, ki ima dodano programsko opremo. Poleg tega pa mora vsaka toplotna črpalka imeti tudi kondenzator, optimal flow control in OFC tehnologijo, ki je trenutno najboljša.

Leave a Reply

Your email address will not be published.