Rezervni deli kardanske gredi
Kmetija

Samonakladalke

Spravilo sena ali silaže je en izmed večjih projektov na mnogih kmetijah, še posebej seveda na tistih, ki morajo preko zime poskrbeti za večje število živali. Prav tako pa se s senom ukvarjajo tisti, ki nameravajo krmo prodajati, v tem primeru je treba vsem postopkom posvetiti še dodatno pozornost, saj je kakovost končnega izdelka odvisna od uporabljene opreme in vestnega dela, seno za prodajo pa mora biti seveda dovolj dobro. V vsakem primeru pa si pomagamo z razno kmetijsko mehanizacijo, med katero v zaključnih korakih spravila izstopajo nakladalke.

Razne nakladalke služijo učinkovitemu pobiranju sena. Ena opcija je pobiranje svežega sena, ki ga zgrabimo v urejene vrste in nato spravimo na seniku ali v drugem objektu. Druga opcija pa je oblikovanje sena v bale, ki služijo krmljenju živali na dolgi rok. V obeh primerih so dobre samonakladalke ključnega pomena za uspešno delo. Pri pobiranju sena skrbi za hitro in učinkovito pobiranje vsega razpoložljivega materiala, pa tudi za enostaven transport in naposled razkladanje. Pri balah pa samonakladalka močno olajša samo nakladanje in prevažanje bal, ki so včasih precej zahtevne za prestavljanje.

Da bo nakladalka delovala učinkovito in brez težav, moramo zanjo dobro skrbeti, v poštev pa pride dodatna oprema in tudi rezervni deli. Kardanske gredi so na primer nepogrešljive, dobro jih je imeti tudi na rezervi. Ravno s kardanom se namreč nakladalke poganjajo, kar je ključno za nakladanje in razkladanje. Rezervni deli kardanske gredi so lahko na zalogi kar doma, jih pa enostavno dobimo pri serviserjih. Seveda pa rezervni deli kardanske gredi niso edina oprema, ki koristi pri uporabi nakladalke. Samonakladalka ima nekatere izpostavljene in precej ranljive dele, ki jih bo treba morda zamenjati ali popraviti kar na terenu oziroma med delom. To so predvsem noži, ki služijo nakladanju sena, pa tudi mnogi drugi gibljivi deli. Za te je treba dobro skrbeti in jih redno pregledovati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *