Dekoracija enojne postelje
Dom in vrt

Dekoracija enojne postelje

Enojne postelje ne ponujajo veliko prostora, tako da si tudi ne moremo privoščiti veliko svobode pri dekoraciji. Pravzaprav je dobro uporabiti čim manj opreme, da lahko razpoložljivi prostor kar najbolje izkoristimo. A to ne pomeni, da se bo treba zadovoljiti z dolgočasno in pusto podobo postelje – na voljo je čudovita posteljnina v pravih dimenzijah, pa tudi okrasne blazine in drugi dekorativni dodatki lahko pridejo v poštev.

Posteljnina, ki ustreza enojni postelji, meri 140×200 cm, ravno v tem segmentu pa je tudi največ ponudbe. Za prešite odeje 140×200 lahko brez težav najdemo zelo lepe posteljnine, tako da v trenutku brez težav povsem spremenimo podobo spalnice. Prešite odeje 140×200 dopuščajo uporabo cele množice domiselno poslikanih prevlek, ki imajo veliko estetsko vrednost. Ker gre poleg tega tudi za dokaj velik element, ki bo v spalnici gotovo izstopal, je to lahko odličen prvi korak pri preureditvi podobe prostora. Pravzaprav lahko veliko naredimo že s tem, da uporabimo preprosto enobarvno prevleko, ki doda posrečen poudarek harmoniji barv v prostoru. Še bolj privlačne pa so prevleke, ki prikazujejo kakšne atraktivne motive, za prešite odeje 140×200 lahko res izbiramo med zelo pestro zbirko možnosti.

Kaj pa, če bi radi dekoraciji dodali še kakšne manj opazne poudarke? V tem primeru so lahko zelo uporabne okrasne blazine, ki so sicer pogosto nezaželene na manjših posteljah, a vsekakor dosežejo dober učinek pri usklajevanju dekoracije. Okrasne blazine niso posebej dobra izbira, če jih želimo uporabljati za spanje – v tem primeru je bolje kupiti dober vzglavnik in tega dopolniti še s prevleko, ki prinaša pričakovano estetsko vrednost. 

Gotovo je možno tudi enojno posteljo odeti v čudovito vizualno podobo, kljub temu, da nimamo toliko svobode pri izbiri opreme in toliko površine, ki bi še bolj izstopala. Pomembno je le, da ne pozabimo na primarno nalogo spalnične opreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *