Toplotna izolacija tal
Splošno

Toplotna izolacija tal za toplo zimo

Toplotna izolacija tal je nujen postopek pri gradnji naše nove stanovanjske hiše ali pri prenovi starejšega stanovanja. Kadar smo v postopku prenove, moramo pomisliti na vse možne načine, kako najbolje izolirati tla in stene, skozi katere uhaja toplota. Ker je izoliranje kompleksen proces, moramo najeti ustrezno usposobljene strokovnjake, ki bodo delo opravili brezhibno in odlično.

Toplotna izolacija tal je lahko suhomontažna, kar pomeni, da bo po montaži prostor takoj primeren za uporabo. Mojstri nam bodo postopek hitro izvedli, kar je prednost takrat, ko v stanovanju že živimo in ga ne moremo zapustiti. Taka izolacija se zelo enostavno vgradi. Njena posebnost je ta, da je vodoodbojna in ima odlične akustične in izolativne lastnosti. Najpomembnejše je to, da nam služi kot toplotna izolacija, saj nam preprečuje hlajenje stanovanja.

Toplotna izolacija tal se postavi pod parket ali pod laminat. Izolacijo lahko naredite s pomočjo kamene volne ali iz steklene volne. Oba materiala sta optimalna za toplotno izolacijo.

Notranja izolacija sten za toplejši dom

Notranja izolacija sten je postopek, ki se ga ljudje poslužujejo kadar zaradi določenih težav ne morejo opraviti zunanje izolacije. V velikih stanovanjskih blokih, se sostanovalci velikokrat ne morejo zediniti in se poenotiti glede postavitve zunanje izolacije in zaščite celotne stavbe. Kadar nočemo več čakati in hočemo privarčevati pri ogrevanju, se lahko odločimo za postopek notranje izolacije, ki je enostaven in hiter.

Notranja izolacija sten preprečuje nastajanje plesni, vendar mora biti dobro narejena. V obratnem primeru, se bodo naše stene še vedno obdajale s škodljivo plesnijo. Paziti je potrebno, da je zalepljena po celotni površini, da ne pride do kondenza na stiku izolacije ter konstrukcije. Vendar moramo povedati, da je žal notranja izolacije še vedno slabša od zunanje.

Notranja izolacija sten se največkrat opravi v starejših stavbah, ki so pod spomeniško zaščito. Tam stanovalci ne morejo spreminjati izgleda fasade, saj je stavba zgodovinsko pomembna. Veliko strokovnjakov izvaja pravilno in odlično postavitev notranje izolacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *