Nevidni zobni aparat
Splošno

Nevidni zobni aparat za uporniške najstnike

Nevidni zobni aparat je odlična rešitev za vse starše, ki se s svojimi težavnimi in odraščajočimi najstniki prepirajo o tem, da morajo nositi zobni aparat. Klasični zobni aparat je veliko bolj boleč in naporen, kot je invisalign. To je namreč zobni aparat, ki nam ne bo povzročal neprijetnih bolečin. Poleg tega pa se bo popolnoma prilegal našim zobe, tako da sošolci ne bodo opazili, da imamo v ustih aparat.

Nevidni zobni aparat postaja vse bolj priljubljen. Njegova slaba stran je seveda ta, da si ga moramo plačati sami. Zdravstveni sistem in dodatno zavarovanje ga namer ne krijeta. To pomeni, da si bomo morali vse stroške v povezavi z nevidnim zobnim aparatom plačati sami. Zato moramo preden se za aparat odločiti, pomisliti ali si ga lahko privoščimo.

Nevidni zobni aparat se zamenja vsakih 14 dni, zato nam prinaša precej stroškov. Če želimo vnaprej vedeti okvirno ceno celotnega zdravljenja, moramo zobozdravnika prositi, da nam pripravi predračun. Le tako se bomo lahko mirno in premišljeno odločili za izdelavo takšnega zobnega aparata, kot si ga lahko privoščimo.

Paradontoza je zelo pogosta bolezen

Paradontoza je bolezen, ki se pojavi pri veliko pacientih, kajti za preprečevanje paradontoze, moramo biti izjemno vztrajni in dosledni pri izvajanju ustne higiene. Večina ljudi pa si zobe umije hitro in neučinkovito, še zlasti zvečer, ko bi resnično morali za umivanje zob porabiti več časa.

Paradontoza se začne pojavljati v dlesnih, ko so te zanemarjene in imajo ogromno nečistoč. To so bakterije, ki začnejo napadati našo ustno votlino in če čas povzročijo majavost zob, saj se prične dlesen manjšati, ker jo bakterije uničujejo.

Paradontoza nam tako lahko povzroči tudi izgubo vseh zob. Velikokrat se starejši ljudje sploh ne zavedajo, da imajo paradontozo. Ko pridejo do zobozdravnika pa je že prepozno in žal ni več rešitve za njihove zobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *