Rešetke za govedo
Splošno

Rešetke za govedo iz betona ali inox-a

Rešetke za govedo so navadno narejene iz betona, saj je beton izredno vzdržljiv material. Poleg tega pa kravam omogoča trdnost v hlevu. Ker so težke, se ne premikajo in tako ne vznemirjajo živine. Imajo dolgotrajno življenjsko dobo, ki nam zagotavlja dolgo uporabo. Seveda kih je potrebno redno vzdrževati ter čistiti, da nam bodo dolgo služile.

Rešetke za govedo moramo čistiti tudi zato, da se nam na njih ne naberejo nevarne bakterije, ki lahko okužijo vse krave. S tem si nakopljemo ogromne težave, saj so bakterijske bolezni lahko tudi usodne za celoten hlev. Najhuje pa je, da po končani reji mesa ali mleka ne moremo prodati, ker imamo okuženo celotno populacijo hleva.

Rešetke za govedo so lahko narejene tudi iz inox-a, ki je ravno tako izredno odporen material, vendar pa ga kmetje raje uporabljajo pri ovcah ali kozah, ki so lažje in jih tako ne bodo uničile. Vsekakor so rešetke nujno potrebne za lažje vzdrževanje čistoče in reda v vsakem večjem ali manjšem hlevu.

Folija za rastlinjake z termo efektom

Folija za rastlinjake je v uporabi pri vseh, ki se poklicno ukvarjajo z vzgojo zelenjave. Veliko posameznikov, ki ima doma dovolj površine ter ugodne pogoje za gojenje zelenjave, se začne ukvarjati z gojenjem zelenjave za prodajo. Tako vzgojeno zelenjavo lahko kasneje proda trgovskim verigam ali pa si uredi prodajo na tržnici in tako veliko zasluži.

Folija za rastlinjake mora biti narejena tako, da preprečuje prevelik padec temperature skozi noč. To je bistvenega pomena predvsem v zimskih mesecih, ko v nekaterih predelih temperature padejo globoko pod ničlo.

Folija za rastlinjake ima navadno optimalno prepustnost svetlobe, ako da vzpodbuja fotosintezo rpi rastlinah, hkrati pa preprečuje, da bi se rastline pod premočnim poletnim soncem postale uničene ter ožgane. Kvalitetna folija je avno prav elastična in je odporna proti trganju in uničevanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *