kuhinjsko steklo
Splošno

Se sprašujete kaj je to kuhinjsko steklo?

V zadnjih nekaj letih se ni razvilo pretirano veliko trendov, kar se tiče gradnje in opremljanja prostorov vendar eden izmed trendov prav zagotovo izstopa kot nek, ki e je zares “prijel” in to je kuhinjsko steklo. Za tiste, ki že dolg časa niso odprli revije o arhitekturi je to nekaj, za kar najverjetneje niso še prav nikoli slišali vendar je vseeno kuhinjsko steklo nekaj, kar je v zadnjem času se na nek način razpaslo po novogradnjah.

Razlog, zakaj se lastniki odločajo za kuhinjsko steklo je ta, da je to material, ki se ga da izjemno preprosto počistiti in sicer moramo samo v roke vzeti krpo in pobrisati površino za katero se gre in tako že poskrbimo za izjemno visok nivo čistoče. Prav tako pa lahko kuhinjsko steklo potiskamo preden ga namestimo in s tem lahko svoji kuhinji damo zares unikaten izgled, ki ni ponovljiv, še posebej, če uporabimo kakšne osebne slike, ali citat, ki nam je pri srcu.

Seveda pa s tem, ko neko steklo vnesemo v svoj dom na nek način impliciramo, da se bo ta motiv nekje drugje tudi ponovil. Steklo po meri se lahko vgrajuje v mnogih prostorih, najpogosteje se ljudje zanj odločajo v notranjih oknih, ki sicer nimajo nobenega vodotesnega namena oziroma so samo dekorativna, prav tako pa nekateri nameščajo steklo po meri v oblikah novih po meri narejenih stopnišč, ki imajo ali steklene ograje, ali pa imajo same stopnice narejene iz stekla. Tovrstno steklo po meri seveda pride s svojo ceno, vendar moramo prav tako upoštevati dejstvo, da ima že sam izdelek svojo neprecenljivo dodano vrednost, še posebej, če je oblikovan na roke in po možnosti narejen po novejših standardih izdelave, ki se dotikajo meje med obrtjo in umetnostjo, ki lahko doda pomembno osebno noto prostorom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *