Idealna destinacija za avanturiste
Splošno

Idealna destinacija za avanturiste

V iskanju novih doživetij se pogosto podajamo v kotičke, ki imajo idealne okoliščine za izvajanje raznih adrenalinskih podvigov in drugih dogodivščin. Pri nas izstopa predvsem ena pokrajina, ki je idealna za takšna doživetja, to je Posočje, ki ima kar nekaj izrazito turističnih krajev. Najboljša destinacija za avanturiste je gotovo Bovec, ki vabi vse ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. 

Na voljo so nekatera edinstvena doživetja, ki upravičujejo nekaj ur vožnje v ta konec Slovenije. Omenimo recimo canyoning, Bovec je idealno izhodišče za raziskovanje strug okoliških potokov, ki ponujajo pravi izziv za raziskovalce neokrnjene narave. Za canyoning Bovec ponuja več možnosti, ki se razlikujejo v težavnosti in trajanju. V vsakem primeru pa lahko pričakujemo nepozabno dogodivščino, v kateri se bo treba soočiti z raznimi naravnimi preprekami, ki jih postavljajo soteske divjih potokov. Pravo doživetje za avanturiste, ki iščejo nekaj novega! A čeprav gre za dogodivščino v osrčju neokrnjene narave, je dobro poskrbljeno za varnost in udobje udeležencev odprave – za canyoning Bovec nudi več vodenih odprav z izkušenimi vodniki, seveda pri tem dobimo tudi vso potrebno opremo, ki naredi raziskovanje mrzlih potokov povsem prijetno.

Lahko pa seveda ostanemo ob reki Soči in preizkusimo katero izmed aktivnosti, pri katerih lahko neposredno občudujemo lepoto te reke. Za takšne radovedneže ponuja Bovec rafting, ki velja za najbolj priljubljeno opcijo. Gre namreč za družabno aktivnost, ki je kot nalašč za skupine in družine, tako da je povpraševanja veliko. Skladno s tem ima Bovec rafting v široki ponudbi, v kateri najdemo raznolike programe, ki odgovarjajo željam in potrebam najrazličnejših interesentov. Najbolj adrenalinski so spusti po brzicah, prav tako pa ponuja Bovec rafting po nekoliko mirnejših odsekih. Sorodno s temi spusti so v ponudbi tudi odprave s kajaki, ki so nekoliko bolj individualno doživetje, lahko pa izberemo tudi vodni bob.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *