Čiščenje pepela in njegovih ostankov
Splošno

Čiščenje pepela in njegovih ostankov

Pri čiščenju se pogosto soočamo z raznimi madeži, ki zahtevajo nekaj več vztrajnosti, pa tudi posebno opremo. Ena izmed takšnih vrst umazanije je gotovo pepel, ki je pogosta nadloga – z njim imamo namreč opravka vedno, ko kurimo na odprtem, pa tudi zaprta kurišča ustvarijo veliko odpadnega pepela. Kako se soočiti s tem? Ena možnost je poseben sesalnik za pepel, ki je vsekakor priporočljiv za tiste, ki redno čistijo pepel. To so tisti, ki imajo doma odprt kamin, pa tudi profesionalni čistilni servisi, ki morajo biti seveda pripravljeni na prav vse izzive, ki jih prinašajo zahteve strank.

Sesalnik za pepel pravzaprav ni kakšna posebna inovacija, gre namreč za čisto običajen sesalnik, ki se tudi pri splošni rabi odlično obnese. To pomeni, da je naprava vsestranska in se je lahko poslužijo tudi tisti, ki se s pepelom soočajo le občasno. Najbolj pa se takšna oprema izkaže pri sesanju pepela, ko se vendarle pokažejo nekatere prednosti v primerjavi z običajnimi sesalniki – sesalnik za pepel je bistveno bolje prilagojen specifičnim izzivom, ki jih prinaša sesanje pepela. Gre namreč za fin material, ki v obliki prahu lahko predstavlja nadlogo za filtre običajnih sesalnikov. Prilagojen sesalnik pa bo s finim filtrom ujel vse najmanjše drobce. Poleg tega ima sesalnik za pepel tudi ojačano notranjost in lahko brez težav posesa vroč pepel in žerjavico.

Sesalnik pa ne more odpraviti trdovratnejših posledic nalaganja pepela in saj. To zmore visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki je gotovo prava naprava za to delo. Visokotlačni čistilec na toplo vodo se izjemno dobro obnese pri čiščenju saj in drugih znakov pepela, je pa primeren bolj za zunanje površine. Kot nalašč je torej za čiščenje vrtnih površin, terase in drugih površin, kjer kurimo, čeprav lahko visokotlačni čistilec na toplo vodo v nekaterih primerih uporabimo tudi v notranjih prostorih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *