Kolesa scott, cestno kolo
Splošno

Tehnologija koles Scott iz leta v leto daje nove standarde

Kolesa znamke Scott veljajo za ena izmed vodilnih v svetu. Scott je znamka, ki se je kot ena izmed prvih uveljavila v proizvodnji karbonskih koles. Kolesa Scott so tako s svojim vstopom na trg že v preteklosti orala ledino in že od svojih začetkov predstavljajo poosebljeno kakovost in zanesljivost v enem, tako na cesti kot v tudi v drugih tipih kolesarstva.

Kolesa Scott se pojavljajo tam, kjer so v športnem kolesarjenju doma zmage. S svojim hitrim razvojem in visoko tehnološko naprednostjo kolesa Scott postavljajo visoke standarde. Scott je med drugim razvil tudi cestno kolo z najlažjim okvirjem na svetu, kasneje je predstavil tudi kolo s polnim vzmetenjem, ki je takrat na trgu predstavljalo pravo revolucijo. Scott pa ne prednjači le v kolesarski industriji, svojo 60-letno tradicijo razvija tudi v drugih športnih kot so smučanje in tek, zraven pa skrbi še za odlična kolesarska oblačila, ki ponujajo večjo varnost. Da so kolesa Scott res vrhunska govorijo tudi dosežki na svetovnem kot olimpijskem nivoju.
Nad kolesi Scott pa niso navdušeni samo profesionalci, kajti Scott je poskrbel tudi za cenovno dostopnejše modele, ki zadovoljijo tako rekreativce kot tiste malo bolj zahtevnejše.
Cestno kolo je tip kolesa, primeren za asfaltne ceste za tiste, ki uživajo v dolgih vožnjah in za tiste, ki na poti radi dosegajo visoke hitrosti. Navadno jih prepoznamo po izredno lahkem okvirju, ozkih gumah ter upogljivem volanu, ki spominja na rogove. Zaradi izredno lahkega okvirja cestno kolo ni primerno za težja bremena. Cestno kolo po geometriji lahko prepoznamo kot tisto, ki je namenjeno tekmovanjem ali za zelo zmogljive rekreativce ali takšno, pri katerem je telo v nekoliko pokončnejšem položaju in je namenjeno tudi za tiste, ki le uživajo v vožnji. Cestno kolo se navadno priporoča vsem, ki uživajo v hitrosti in nabiranju kilometrov na asfaltnih cestah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *