pedikura, depilacija
Splošno

Zapeljiv videz vaših nog

Lepa in urejena stopala so rezultat, ki ga lahko ponudi le pedikura. Če nosimo odprto obutev ali ne je pomembno, da posvetimo čas tudi našim stopalom, saj zanemarjanje stopal privede ne samo do trde kože, ki ni lepega videze, ampak tudi do večjih nevšečnosti kot so vraščeni nohti, kurja očesa in glivice na nohtih.
Pri še ne razvitih težavah je dovolj le estetska pedikura, ki bo poskrbela za čudovito razvajanje vaših nog. Najprej navadno solna kopel poskrbi za mehčanje trde in razpokane kože, potem se mehansko ali ročno odstrani trda koža, ustrezno se postrižejo tudi nohti. Taka pedikura lahko zajema tudi masažo, pilinge ali lakiranje nohtov. Stopala se za konec namažejo s hranilno kremo, ki vpliva blagodejno. Estetska pedikura je zato namenjena navadno negi stopal, kjer se večje težave še niso razvile. Če so večje težave že razvite, je priporočljiva medicinska pedikura, ki bo poskrbela še za tako nemogočo nevšečnost. Da do tega ne bi prišlo, se je najboljše posluževati redni skrbi za stopala, zaradi katere nenačrtovano nošenje odprtih čevljev več ne bo problem.
Za zapeljive noge pa ne poskrbi samo pedikura, temveč tudi depilacija nog, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Po britju koža že po dnevu ali dveh navadno postane hrapava, čuti se pikanje, saj dlake ponovno rastejo. Depilacija poskrbi za gladke in lepe noge za dalj časa. Depilacija velja za pol- trajno metodo odstranjevanja nadležnih dlačic s katero se nadležnih dlačic znebimo s korenino, kar pripomore k daljšemu časovnemu obdobju brez dlak- tudi do osem tednov. Dlake navadno postanejo tanjše in redkejše. Če se depilacija izvaja kontinuirano postaja vedno manj boleča, saj gredo dlačice zaradi svoje šibkosti hitreje iz kože. Depilacija nog se navadno opravi s trakom in voskom v kaseti z valjčkom. Depilacija bo zagotovo izpolnila vsa vaša pričakovanja in prinesla zavidanja vredne rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *