Heating
Splošno

Toplina v mrzlih zimskih mesecih

Zimski meseci s seboj vedno prinesejo marsikatero preglavico, povezano z obilnimi snežnimi padavinami in mrazom. Poleg prezeblih rok in cestnih zastojev nas pozimi pestijo tudi obilnejše številke na naših položnicah za ogrevanje. Če si lastimo stanovanje ali hišo, ali pa če kaj od tega najemamo, ne bomo ušli vsakomesečnemu računu za to, da v svojem domovanju sami ne postanemo snežaki.

Medtem ko so se včasih ljudje greli predvsem pred kamini, ki so jih napajala drva, ki so jih sami nasekal v bližnjem gozdu, pa je čas prinesel veliko bolj elegantne rešitve. Pri klasični peči na drva, ki je običajno stala v središču hiše, so se njeni prebivalci ob večerih običajno stiskali ob peči, da jih ni zeblo. To je seveda blagodejno delo družinski socializaciji, vendar pa smo kmalu začeli s pridom izkoriščati možnost, da imamo lahko topel radiator v vsaki sobi.

Talno gretje naj postane samoumeven luksuz

Danes se ob gradnji nove hiše vedno pogosteje odločamo tudi za talno gretje, kot na primer sistem ecofloor. Tak način gretja nam toploto optimalno razporedi po vseh prostorih, kjer si v hladnih mesecih toploto najbolj želimo. Pri tako preprostih in učinkovitih rešitvah kot so preproge ecofloor, se nam zdi, da klasičnih radiatorjev kmalu ne bomo več potrebovali.

Talno gretje prinaša poleg tega, da učinkovito toploto razporedi po prostoru, tudi to prednost, da so prijetno topla prav tla, ki so pogosto v kontaktu z našimi stopali, ki so toplotno precej občutljiv del našega telesa, za razliko od radiatorja, ki najbolj ogreje steno. Kdor je že kdaj stopil iz prostora s talnim gretjem v prostor, kjer tla niso ogrevana, je dobro izkusil neprijeten občutek hladu, ki zajame naša stopala. S tako enostavnimi in ugodnimi rešitvami kot je ecofloor lahko poskrbimo, da bo takih trenutkov karseda malo, da bodo naša stopala doživljala neprekinjeno udobnost, kakršno si zaslužijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *