Letna kuhinja
Splošno

Najbolj enostavna oprema za kuhanje na prostem

Pogosto se zgodi, da želimo kakšen prigrizek pripraviti kar na prostem, pa naj gre za organizacijo velikega piknika ali pa le sproščeno večerjo ob toplem poletnem večeru. Na voljo imamo več možnosti, ki pa so večinoma problematične v tem, da zahtevajo kar nekaj dela – običajno namreč nimamo pri roki vse opreme, ki bi jo potrebovali za hitro in enostavno pripravo obroka. Dobro opremljena letna kuhinja seveda reši vse te težave, a najprej jo je treba izdelati in opremiti, prav tako to ni v vsakem primeru najboljša rešitev. Na voljo imamo tudi nekatere druge opcije, ki so lahko še bolj privlačne.

En izmed najbolj značilnih kosov opreme za kuhanje na prostem je žar, predvsem prevladujejo plinski žari, ki ponujajo zelo privlačno kombinacijo različnih lastnosti. Za kuhanje na prostem so idealni zato, ker jih lahko dokaj enostavno prenašamo naokoli, poleg tega jim lahko gorivo zagotovimo kar s plinsko jeklenko. Plinski žari so povsem enostavni za uporabi in jih ni težko nadzorovati, s tem pa hitro pripravimo idealno zapečene specialitete. Žari na oglje ponujajo še boljše rezultate, a zahtevajo bistveno več dela, znanja in potrpljenja, zato niso vedno prava izbira za hitro pripravo hrane na prostem. Plinski žari so najpogosteje uporabljani za pripravo piknikov in hrane za podobna druženja, še posebej tam, kjer se takšni dogodki ne odvijajo pogosto.

Letna kuhinja pripravo hrane še olajša, obenem pa imamo tudi več svobode pri izbiri opreme. V poštev pridejo recimo še električni žari, če imamo stalni dostop do električnega omrežja. Prav električni žari so najbolj enostavni za uporabo, če seveda imamo na voljo elektriko, zato so priljubljena izbira v takšnih primerih. Prav tako je letna kuhinja, opremljena z električnim žarom, primerna tudi za čisto vsakdanjo pripravo hrane, pravzaprav lahko električni žar običajno enostavno prenesemo tudi v notranje prostore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *