tajska masaža
Splošno

Tajska masaža temelji na pritiskih določenih točk na telesu

Če bi strokovnjake vprašali, zakaj so masaže tako pomembne za nas, bi nam kaj hitro ponudili vsaj nekaj razlogov za to. Zagotovo bi med njimi bili, da lahko s pomočjo masaže veliko bolje spimo, se bolje počutimo, imamo lažjo prebavo ter podobno. Razlogov za masažo je v resnici pravo malo morje.

V prispevku bo imela osrednjo vlogo tajska masaža, ki velja za res nekaj posebnega. Od drugih masaž se razlikuje tudi po tem, da se lahko opravlja tako, da smo pri njej oblečeni. Prav tako maser pri taki masaži ne uporablja prav nobenih olj ali podobnih sredstev.

Kaj je torej tajska masaža?

Tajska masaža v resnici predstavlja kombinacijo masaže, različnih položajev joge in raztegovalnih tehnik. Temelji na pritiskih določenih točk na našem telesu. Z masiranjem in raztegovanjem telesa napetosti in vse močne bolečine lahko povsem izginejo. Nadomestijo se namreč s povsem novo energijo in sprostitvijo. Tajska masaža prav tako stimulira kroženje krvi in limfe ter s tem izboljšuje pretok energije po našem telesu.

Tradicionalna tajska masaža je le ena od oblik tajske masaže in je v resnici najstarejša oblika te vrste masaže. Opravljajo jo lahko zgolj posamezniki, ki imajo na tem področju izkušnje in vsa potrebna znanja. Take osebe ponavadi svoje storitve ponujajo v kozmetičnih salonih, kjer tajska masaža v svojih različicah ni edina masaža, ki nam jo ponujajo. Poleg nje lahko izbiramo še med številnimi drugimi, med katerimi je klasična masaža verjetno najbolj priljubljena, vendar poteka na povsem drugačen način kot na primer tajska masaža.

Tajska masaža kot zelo koristno darilo

Če imate okoli sebe osebe, ki stalno tarnajo nad tem, kako jih boli to in ono, potem jim lahko kot darilo ob rojstnem dnevu ali katerem od pomembnejših dogodkov ponudite bon za tajsko masažo. Pri obdarovanju jim razložite, kaj točno je tajska masaža in zakaj ste se odločili, da jo ponujate ravno njej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *